Nieuw onderzoek UCLA:

"Eco-vriendelijke wijn smaakt lekkerder"

Eco-vriendelijke wijn smaakt lekkerder dan reguliere wijn, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de UCLA (Amerika). In het onderzoek lag de focus op wijnen die gemaakt zijn van druiven van biologische en biologisch-dynamische boerderijen, maar er is geen gecertificeerde biologische wijn in het onderzoek betrokken. De herkomst van de druiven van diverse wijnen is dus wel biologisch, maar de wijnen zijn niet volgens de bio-werkwijze geproduceerd.

De studie bekeek de scores, reviews en beoordelingen van meer dan 74.000 Californische wijnen in serieuze wijnbladen als Wine Advocate, Wine Enthusiast en Wine Spectator. Eco-gecertificeerde wijnen scoren gemiddeld 4,1 punt hoger (op een schaal van 0 tot 100)."De conclusie is dat, hoe we er ook naar kijken, we zien dat de biologische en biologisch-dynamische landbouw kleine maar significant positieve effecten heeft op de kwaliteit van de wijn", zegt Magali Delmas, milieu-econoom bij UCLA.

Delmas hoopt dat het onderzoek wijnboeren zal inspireren om meer te pronken met hun eco-certificeringen. En dat het nog veel meer wijngaarden zal stimuleren om milieuvriendelijker te gaan werken. Slechts 1 procent van de wijnen in de studie is eco-gecertificeerd. En twee derde van de eco-gecertificeerde Californische wijnhuizen zetten geen eco-labels op de flessen vanwege de algemene aanname dat milieukeur-wijnen van mindere kwaliteit zouden zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven