Nieuw onderzoek UCLA:
"Eco-vriendelijke wijn smaakt lekkerder"
De studie bekeek de scores, reviews en beoordelingen van meer dan 74.000 Californische wijnen in serieuze wijnbladen als Wine Advocate, Wine Enthusiast en Wine Spectator. Eco-gecertificeerde wijnen scoren gemiddeld 4,1 punt hoger (op een schaal van 0 tot 100).
"De conclusie is dat, hoe we er ook naar kijken, we zien dat de biologische en biologisch-dynamische landbouw kleine maar significant positieve effecten heeft op de kwaliteit van de wijn", zegt Magali Delmas, milieu-econoom bij UCLA.
Delmas hoopt dat het onderzoek wijnboeren zal inspireren om meer te pronken met hun eco-certificeringen. En dat het nog veel meer wijngaarden zal stimuleren om milieuvriendelijker te gaan werken. Slechts 1 procent van de wijnen in de studie is eco-gecertificeerd. En twee derde van de eco-gecertificeerde Californische wijnhuizen zetten geen eco-labels op de flessen vanwege de algemene aanname dat milieukeur-wijnen van mindere kwaliteit zouden zijn.
Klik hier voor meer informatie.