kwekerij De Klispoel

"Bio-buitensla staat er goed bij"

Aan de voet van de stuwwal in Ubbergen teelt kwekerij de Klispoel deze zomer weer biologische buitensla; een mix van onversneden rode en groene slablaadjes, variërend in kleur en bladvorm. "De kropjes staan met hun voeten in de vruchtbare aarde en groeien met hun kopjes "onder de zon". De sla is daardoor stevig en intens van kleur en smaak", vertelt Cindy Vermeulen.Direct na de oogst worden de slablaadjes op het bedrijf zelf gewassen en verpakt in consumentenzakjes van 100 gram, al dan niet bijgemengd met waterkers. Het product gaat onder andere naar diverse groothandels van waaruit het product naar (biologische) winkels en supermarkten in heel Nederland gaat. "Het is een echt seizoensproduct; leverbaar tot en met oktober, soms langer, afhankelijk van het weer."

Vooralsnog is het weer geen probleem geweest. Onder de regen de afgelopen weken heeft de sla niet geleden, omdat deze op verhoogde bedden groeit en in de bodem een drainagesysteem ligt. "Het weer werkt nu mee, gelukkig geen hagelschade gehad, de sla groeit goed en op het land zien voorbijgangers een prachtig kleurenpallet", besluit Vermeulen.

Voor meer informatie:
De Klispoel bv
Kasteelselaan 2
6574 AJ UBBERGEN
024 322 14 35
klispoel@planet.nl
www.klispoel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.