Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursisten tonen projecten op afstudeerfeest Landwijzer-Leertraject

Zaterdag 2 juli vond het afstudeerfeest van het Landwijzer-Leertraject plaats. Door aanhoudende regenval werd de traditionele jaarlijkse wielerwedstrijd onverhoopt geannuleerd, maar dat mocht de pret niet drukken.



Op de pas gerenoveerde, polyvalente ruimte op De Baarbeekhoeve was er voldoende ruimte om presentaties bij te wonen van een aantal afstudeerprojecten. Ook werden er proefjes voor de docenten getoond van de afstuderende cursisten. Een rijkelijk gevulde tafel met diverse potluck-gerechten en een swingende uitsmijter moest het nodige culinaire entertainment bieden. Tegen de vooravond trok de hemel weer open. Men kon zich aldaar warmen aan het kampvuur buiten.



Dit jaar studeerden 25 cursisten af. Zij ontvingen hun getuigschrift uit de hand van Kurt Sannen, voorzitter van Bioforum.



De presentaties van hun toekomstprojecten stonden deze keer onder andere in het teken van de toenemende aandacht voor agro-ecologie, agroforestry en permacultuur in nieuwe opstartende projecten. De rol en de mogelijkheden van meerjarigen (waaronder bomen en struiken), biodiversiteit, polyculturen en gemengde bedrijfssystemen in de bio-landbouw werden er toegelicht.



Publicatiedatum: