Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelt, smaak en gezondheid

Consument bereiken met Paprika Tasty Radio

Tholen - Paprika Tasty Radio. De naam viel de afgelopen weken op social media al behoorlijk op. Ook op de GreenTech waren ze van de partij. Maar wat voor radio-station is dit eigenlijk? Oprichter Aad Tijsen vertelt. 

"We richten ons met Paprika Tasty Radio op de consument. Mede dankzij programma's als Boer Zoekt Vrouw is telen aaibaarder dan ooit geworden", ziet hij. "De consument is ge├»nteresseerd in de tuinbouw. Ze willen weten waar hun eten vandaan komt." Maar voor de teler is het toch vaak lastig om die consument te bereiken. "Daarvoor moet je naar evenementen als de Libelle Zomerweek." Met Paprika Tasty Radio biedt Tijsen een nieuw middel om in contact te komen met de consument. 


Op www.tastyradio.nl kan er ingetuned worden! Op de foto Cheryl Mauer met Aad Tijsen

Telers, recepten en gezondheid

De internetzender is in juni online gegaan en zendt 24/7 uit. Maar wat is tuinbouwradio nou precies? De muziek (van de nineties tot nu) wordt afgewisseld met informatie over teelt, smaak en gezondheid. Zo begint de dag met het Vitamine Alarm, een programma met extra informatie over de gezondheidskenmerken van AGF. En over de hele dag verspreid worden korte interviews met telers uitgezonden. In de nieuwsupdates worden ook nieuwtjes uit de tuinbouw verwerkt en tijdens de programma's worden recepten behandeld. Thaise soep met puntpaprika bijvoorbeeld.En als je als tuinbouw zelf nu benieuwd bent naar de radio? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om in te schakelen. "Met de muziek richten we ons op aanbod van de Nineties tot nu", vertelt Tijsen. De radio is online te beluisteren en er kan via een app ingetuned worden.

6:00-9:00 uur: Het Vitamine Alarm
9:00-12:00 uur: Horti Lounge
12:00-13:00: De Zoete Puntpaprika
13:00-15:00 uur: Greenhouse Refresh
15:00-18:00 uur: Wild Tomato Mix

Benieuwd? Bekijk een preview, gemaakt op de GreenTech, of tune direct in op www.tastyradio.nl.