Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Lieveheersbeestjes-drone' in ontwikkeling

Deense onderzoekers ontwikkelen een 'eco-drone' die insecten kan droppen in biologische gewassen. Ze werken aan een apparaat dat lieveheersbeestjes en roofmijten kan verspreiden om in biologische gewassen bladluizen en andere plagen tegen te gaan. De onderzoekers willen het voor de biologische teler makkelijker maken en de hoeveelheid gewassen dat verloren gaat door ongedierteschade beperken. Dit om uiteindelijk de prijzen voor de consument terug te dringen.

Maar insecten uit de lucht laten vallen is niet eenvoudig, aangezien sommigen van hen kunnen vliegen. "De uitdaging is om een spreider te ontwikkelen die de insecten kan verspreiden zonder ze te vernietigen", zegt professor Wiatr Borg van de University of Southern Denmark (SDU). "Ze moeten het ongedierte kunnen eten voordat ze zelf als vogelvoer eindigen."



De SDU werkt voor het project samen met de universiteit van Aarhus en technologiebedrijf Ecobotix, de Deense regering heeft 8,4 miljoen kroon geïnvesteerd in het project.

In eerste instantie zal het project zich richten op aardbeienvelden, boomgaarden en kerstboomplantages, omdat het hierbij om een relatief klein gebied gaat. Maar het team denkt dat de drone uiteindelijk op veel grotere schaal kan worden gebruikt. "Voorheen was het moeilijk en veel te duur om deze natuurlijke plaagbestrijdingsmethoden op grote oppervlakken te gebruiken, maar door de drones is dit nu wel mogelijk", aldus de professor.

Bron: Nordic Natural News
Publicatiedatum: