Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Themaochtend rond milde conservering voor de biologische voedselindustrie
Op 28 juni jongstleden organiseerde Food Tech Park Brainport in samenwerking met Bionext een themaochtend rondom milde conservering voor de biologische voedselindustrie. Tijdens deze ochtend werd een overzicht gegeven van de HPP techniek en was er een update van de wettelijke status van HPP in de biologische regelgeving. Bij HPP worden verpakte voedingsmiddelen onder zeer hoge druk (5000-6000 bar) gezet, zodat bacteriƫn, gisten en schimmels geen kans krijgen. De smaak, vorm, en voedingswaarden blijven geheel intact. Doordat de verpakking al gesloten is, is er ook geen kans op nabesmetting. Alle deelnemers hadden de mogelijkheid om een product te conserveren via de HPP technologie en gingen met mooi testmateriaal naar huis.
Voor meer informatie: Paulien Veerman, [email protected], 030 2339982