Areaal van ruim 940 hectare

Deense teler maakt historisch grote omschakeling naar bio

Susanne Hovmand-Simonsen beheert Knuthenlund in het Deense Stokkemarke en heeft de grootste omschakeling van conventionele naar biologische teelt in de Deense geschiedenis gemaakt. Een jaar nadat zij het bedrijf overnam in 2006, wist Hovmand-Simonsen investeerders te overtuigen de omschakeling naar bio te ondersteunen.

"Veel consumenten weten niet hoe voedingsmiddelen geproduceerd worden en wat de gevolgen voor het milieu, de drinkwaterkwaliteit, dierenwelzijn en de volksgezondheid zijn", legt Hovmand-Simonsen uit. "De consument proeft geen verschil in kwaliteit meer. Alle producten, die zij kopen zijn in plastic verpakt en alle verantwoordelijkheid voor de voedselkeuzes wordt uit handen gegeven aan grote retailketens. Hierdoor wordt slechts een beperkt aanbod aan levensmiddelen geconsumeerd, waarvan het overgrote deel bewerkt is."

Het 940 hectare tellende areaal van Knuthenlund werd gereed gemaakt voor de biologische teelt en dat was nog maar het begin. Het bedrijf heeft zijn focus op biologische landbouw en veehouderij sindsdien voortdurend uitgebreid. "Na een aantal jaren beseften we dat we een stap verder moesten gaan door het bewerken van biologische voedingsmiddelen. We zijn overgegaan op een holistische benadering van de natuur, dieren en voedselproductie om kwaliteitsproducten te produceren, die zowel gezond als smakelijk zijn."

Het resultaat is dat de Deense consument nu kan genieten van lokale producten, die door Knuthenlund opnieuw op de markt ge├»ntroduceerd zijn. 

Klik hier voor het volledige artikel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.