Fotoreportage met marktkramen Veldplein, demo's en veldpresentaties

Machines nu wel in actie op Biologische Velddag

Tholen - Het weer is de laatste tijd op zijn zachtst gezegd nogal wisselvallig te noemen. Dit bezorgde de organisatoren van de Biologische Velddag voorafgaand dan ook de nodige kopzorgen. Tot grote opluchting van de organisatoren, deelnemers en bezoekers bleef het gisterenmiddag (22 juni) beperkt tot enkele druppels regen. De rest van de tijd scheen de zon hier en daar zelfs door de wolken heen. Proefvelden, demonstraties, veldpresentaties met machines en marktkramen vormden weer het decor van de Biologische Velddag op proefboerderij De Broekemahoeve in Lelystad.

Klik hier voor de fotoreportage van de Biologische Velddag 2016.Wel machinedemonstraties

Hoewel de bodem eigenlijk te nat was, konden de bezoekers in tegenstelling tot de Velddag van 2015 dit keer wel machinedemonstraties op het Demoveld bijwonen (toen was er in de dagen voorafgaand aan de Velddag zo'n 45 milliliter regen gevallen). Hier was zoals altijd veel belangstelling voor. De machine daadwerkelijk aan het werk zien is uiteraard een welkome aanvulling op de uitleg die ze bij de adviseurs van de bedrijven zelf kregen.

De dag werd net als vorig jaar afgesloten met een Bourgondische warme maaltijd. De bezoekers konden genieten van een runderburger, kipschotel of een stoofpotje (of een vegetarisch alternatief). Hier was net als tijdens de vorige editie van de Velddag veel animo voor.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven