Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raúl Villa van Consorcio Agrícola del Norte (Peru):

"Vraag naar onze biologische bananen afgenomen"

Een aantal maanden van voortdurende neerslag en hogere temperaturen hebben verstrekkende gevolgen voor de teeltgebieden in Peru gehad. De teelt van biologische bananen in het Peruaanse oerwoud heeft zich echter geleidelijk hersteld. "We hadden veel regen. Vanwege de vochtigheid hebben we nu te maken met schimmels die in de eerste maanden van dit jaar onze productie hebben aangetast. Gelukkig zijn de temperaturen sinds mei weer rond een normaal niveau en hebben we met succes gewasbeschermingsmiddelen toe kunnen passen, waardoor onze productie nu naar behoren verloopt", zegt Raúl Villa van Consorcio Agrícola del Norte.



De biologische teelt van Peru is in de afgelopen jaren toegenomen. Het land heeft momenteel echter weinig telers die zich richten op biologische bananen. In tegenstelling tot andere bananen producerende landen is er in Peru relatief weinig sprake van concurrentie vanuit het binnenland."Er zijn in ons land erg weinig telers die zich bezighouden met biologische bananen hoewel het wel een groeiende trend is. De vereisten voor een certificaat hiervoor zijn erg specifiek en streng. Wij als consortium hebben sinds een paar jaar de benodigde certificaten om onze biologische bananen over de wereld te exporteren. De vraag ernaar neemt echter maar langzaam toe", legt Raúl uit.



"We hebben het hele jaar door een constante productie. Momenteel is de vraag naar onze bananen scherp afgenomen. De zomervakanties zijn in Europa nog in aantocht, dus we hebben nog wel wat containers die we gaan exporteren. Gelukkig wordt het fruit ook verkocht op de binnenlandse markt en daarnaast hebben we er alle vertrouwen in dat de vraag met een paar maanden weer is genormaliseerd."

Voor meer informatie:

Raúl Villa
Consorcio Agrícola del Norte
+ 51 998371754
rvillabarr@hotmail.com
www.consorcioagricola.com
Publicatiedatum: