Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vivera zet in op verdere verduurzaming

Dinsdag 14 juni heeft Vivera haar MVO-jaarverslag 2015 gepubliceerd. De producent van vleesvervangers uit Holten zet de verduurzaming van haar merk en bedrijfsprocessen onverminderd door. Nagenoeg elke efficiƫntieslag die het bedrijf maakt, zorgt voor een besparing op grondstoffen en energie en komt ten goede aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Vivera neemt een koplopersrol in op het gebied van duurzame vervaardiging van vegetarische en veganistische producten in Europa. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Vivera dat het merk verder kijkt dan 'slechts' de grenzen van de onderneming. Algemeen directeur Heite Dommerholt: "Door efficiƫnt ketenbeheer en door strakke randvoorwaarden en richtlijnen te formuleren, weten we zowel aan leverancierszijde als in onze eigen productieprocessen optimale resultaten te boeken, ten aanzien van de mens, het milieu en het rendement. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk circulair te ondernemen en de complete productiecyclus, van de teelt van de gewassen tot de verwerking van de uiteindelijke restproducten, in eigen hand te houden."


De biologische vleesvervanger van Vivera, Vivera produceert ook tofu voor Bio+.

Gecertificeerd milieumanagement

Nog dit jaar vinden de eerste audits plaats voor de ISO 14001-certificering, zo blijkt uit het verslag. Deze verdere standaardisering van de productieprocessen komt ten goede aan de hoge kwaliteitsstandaard die Vivera nastreeft. De certificering vereist een goede structuur om de milieuprocessen te borgen en continu te herzien en te verbeteren.

Koplopersrol

Naast de diverse stappen die Vivera het afgelopen jaar op productieniveau maakte, participeert het merk actief in duurzame ketens zoals de 'Rabo Circular Economy Challenge' en het koplopersprogramma 'Natural Captains': grote landelijke initiatieven om kennisdeling en innovatie te bevorderen.

Lean & Green transport

Ook het transportbeleid werd in 2015 verder aangescherpt. Voortaan werkt Vivera waar mogelijk met transporteurs voorzien van het 'Lean & Green-label'.

Volledig veganistisch

Vivera heeft grote ambities, getuige het verslag. In aanloop naar 2025 wil het merk een volledig veganistische productiefaciliteit realiseren. Ook ten aanzien van de eigen energievoorziening worden er grote stappen gemaakt. Nog dit jaar wordt begonnen met de aanleg van zonnepanelen op het dak van de productielocatie in Holten.

Klik hier voor het complete verslag en hier om naar de website te gaan.
Publicatiedatum: