Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proefveld voor bio-druiventeelt opgeleverd in Lelystad

Onbespoten druiven kweken, die bestand zijn tegen schimmels en andere ziekten. Dat proberen de Stichting Wijnbouw Lelystad en de Wageningen Universiteit de komende jaren langs de Elandweg in Lelystad.

Zaterdagochtend 11 juni gingen de laatste van in totaal 3000 plantjes de grond in op een biologisch proefveld dat zo'n 2 voetbalvelden groot is, zo meldt Omroep Flevoland. Om de druiven daar optimaal te laten groeien, heeft de bodem van het veld een bosachtige structuur gekregen.


Zaterdag zette wethouder Elly van Wageningen de laatste druivenplant in de grond. Ze is blij met de nieuwe wijngaard die goed past bij de gemeentelijke ambities rond duurzaamheid.

De eerste 2 jaar krijgen de planten de tijd om te groeien. Pas in het derde jaar kunnen er op grote schaal druiven worden geoogst en kan de eerste wijn worden gemaakt.


Johan Rippen in zijn eigen wijngaard, Biojournaal is in 2010 bij hem op bezoek geweest.

"In 2020 verwachten we de eerste wijn te kunnen proeven en dat is natuurlijk de ultieme return on investment", aldus initiatiefnemer Johan Rippen op de website CrowdAboutNow. Om het project tot die tijd te steunen, is een crowdfunding-campagne opgezet. Er is onder meer nog geld nodig voor beregeningsinstallatie. Daarmee kan vorstschade worden voorkomen en compost verspreid.

Klik hier voor meer informatie of kijk op Facebook.

Bron: Omroep Flevoland
Publicatiedatum: