Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigd Koninkrijk: bio-landbouwareaal op laagste niveau in 7 jaar

Het biologische landbouwareaal bereikte in 2015 in het Verenigd Koninkrijk het laagste niveau in 7 jaar. Dit blijkt volgens de officiƫle statistieken van Defra. Het areaal lag in 2015 op 521.000 hectare, in 2014 bedroeg het biologische landbouwareaal nog 549.000 hectare. Deze cijfers omvatten zowel land dat al biologisch gecertificeerd is als land dat nog in omschakeling is. Dit alles betekent dat het areaal sinds 2008 met in totaal 30% afgenomen is, het aantal producenten is met 35% gedaald.

Het gebied in omschakeling (20.600 hectare) nam wel licht toe. Dit betekent de eerste stijging sinds 2007. Defra is van mening dat dit een indicatie geeft van de potentiƫle groei van de sector.



De statistieken geven ook inzicht in de populariteit van biologisch per regio. Het bio-landbouwareaal in het zuidwesten van Engeland is met 147.000 hectare groter dan in Schotland (126.000) en Noord-Ierland (8.500 hectare) gecombineerd.

Pluimvee en schapen blijven de meest populaire soorten vee, het pluimvee-aantal steeg met 6,7% in 2015 tot iets meer dan 2,5 miljoen vogels. Het aantal schapen daalde met 8,8%.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: