Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote gevolgen eierensector

Amerikaans wetsvoorstel verduidelijkt ‘biologisch’

Vorige maand werd in Amerika een wetsvoorstel gedaan, dat grote gevolgen kan hebben voor de biologische eierensector. Het wetsvoorstel bepaalt dat de eieren ook daadwerkelijk biologisch moeten zijn. Onder de huidige, onduidelijke wetgeving zijn er verschillende interpretaties van biologisch.Hoewel de sector nog altijd een klein deel is van de totale eierensector, groeit de sector explosief. Waar de sector in 2014 een kleine krimp kende, steeg de omzet in deze sector vorig jaar met 119,8 procent.

Op dit moment is de Amerikaanse wetgeving niet duidelijk over het verschil tussen biologisch en bijvoorbeeld vrije-uitloop. Het enige grote verschil is het voer en het vermijden van antibiotica, maar hoewel de wet voorschrijft dat de kippen toegang hebben tot een buitenplaats, is dat niet altijd het geval. Grote bedrijven maken gebruik van overkapte en geasfalteerde ruimtes, die voor buiten door gaan.

De nieuwe wet schrijft onder andere specifieker voor wat buiten betekent, op aarde en zonder dak. Daarnaast wordt er voorgeschreven hoeveel hennen er per vierkante meter mogen. Volgens een expert werken veel pluimveehouders wel volgens de nieuwe regels. Toch zijn er ook bedrijven die 'biologisch industrieel' werken. Zo is er een bedrijf dat streeft naar 2 miljoen hennen in 18 stallen, die binnen de huidige regels biologische eieren levert.

Bron: Bloomberg.com
Publicatiedatum: