Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bevat 50 procent meer omega-3 vetzuren

"Nieuw onderzoek: "Biologisch vlees en melk is gezonder"

Het eten van biologisch geproduceerd vlees en melk is beter voor je gezondheid dan niet-biologische producten. De bio-producten bevatten namelijk ongeveer 50 procent meer omega-3 vetzuren. Dit blijkt uit een uitgebreide studie die vandaag (16 februari 2016) gepubliceerd is in het British Journal of Nutrition.

Een internationaal team van onderzoekers van universiteiten en wetenschappelijke instituten in 9 landen, onderzocht de voordelen in voedingswaarde van biologische melk en biologisch vlees versus het niet-biologische alternatief. Er zijn in totaal 196 studies over melk en 67 over vlees beoordeeld. Het blijkt dat de voordelen ook gelden voor biologische zuivelproducten zoals boter, kaas en yoghurt.



Bio-melk bevat 40% meer geconjugeerd linolzuur (CLA), wat het risico op hart- en vaatziekten, obesitas en bepaalde vormen van kanker zou kunnen verminderen. En het bevat weliswaar lagere niveaus van de essentiƫle mineraal jodium, maar wel hogere concentraties ijzer en vitamine E.

De onderzoekers concluderen ook dat biologisch vlees iets lagere concentraties van twee verzadigde vetten gekoppeld aan hart- en vaatziekten bevat.

Volgens de onderzoekers is het feit dat de biologische dieren meer kunnen grazen een belangrijke oorzaak voor de verschillen. Hoofdonderzoeker professor Carlo Leifert: "Een aantal van deze verschillen komt voort uit de biologische veehouderij en worden veroorzaakt door verschillen in de intensiteit van de productie. Grasgevoederde dieren produceren melk en vlees dat een hoger gehalte aan goede vetzuren bevat, zoals de omega-3 vetzuren. Ook bevat het minder vetzuren die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken."

Bron: The Independent
Publicatiedatum: