Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PvdA wil einde aan de kiloknaller

De Partij van de Arbeid is van mening dat supermarkten moeten stoppen met het verkopen van vlees voor stuntprijzen. Dit meldt de partij op de eigen website: De druk die supermarkten zetten op een zo laag mogelijke prijs dwingt boeren hun dieren op te fokken tegen de laagste kosten. Dat is niet alleen slecht voor de dieren en slecht voor de boeren, maar ook voor de gezondheid van mensen. Dit is onverantwoord en daarom wil ik dat de regering dwingende maatregelen gaat treffen om dit te stoppen.

De supermarkten willen altijd een nog lagere prijs zodat ze klanten hun winkel in kunnen lokken. Dat is wellicht goed voor de supermarkt, maar slecht voor de boer, de dieren en de consument. De boer krijgt namelijk geen eerlijke prijs meer. Om kosten te besparen moet hij dieren in te kleine hokken gaan houden. Die dieren hebben daardoor geen bewegingsruimte en worden ziek. Met behulp van antibiotica worden ze op de been gehouden, maar dat vlees met die antibiotica belandt uiteindelijk bij u en bij mij op het bord.

Dat kan zo niet langer. De toekomst zit niet in bulkproducten, maar in duurzaam geproduceerd vlees. Daar is al steeds meer vraag naar, en steeds meer mensen zien in dat dieren ook een fatsoenlijk leven verdienen. Ook in de rest van Europa zien ze dat inmiddels in. In ongeveer de helft van de EU lidstaten geldt al een dergelijk verbod.

In Nederland wordt er mede op het verzoek van de PvdA al een tijd overlegd met de supermarkten over een einde aan het stunten met vlees, maar dat levert niks op. Daarom is het nu tijd voor actie. Zodat boeren gewoon een eerlijke prijs krijgen, dieren een goed leven hebben en de consument uiteindelijk een verantwoord stukje vlees kan eten.

Voor meer informatie: www.pvda.nl

Publicatiedatum: