De Vegetarische Slager gaat niet voor enkel bio-producten

De Vegetarische Slager gaat een vleesloze vleesfabriek bouwen. Op dit moment zijn 5 van de 25 vleesvervangers van De Vegetarische Slager biologisch. Oprichter Jaap Korteweg had graag gezien dat dit aandeel groter was, zo zegt hij in Trouw. Hij geeft aan dat ze tot de komst van de fabriek afhankelijk zijn voor producenten die deze producten voor ze willen produceren. "Niet iedereen heeft er oren naar, en sommigen willen wel maar beschikken niet over het vermogen." Hij beschikt zelf ook nog altijd over een biologisch landbouwbedrijf.

Toch zouden niet alle producten biologisch geweest zijn als hij de regie voerde. "Ik wil me niet beperken. Sommige ingredi├źnten zijn nu eenmaal nog niet biologisch verkrijgbaar." Soja-eiwit bestaat bijvoorbeeld pas sinds kort in een bio-variant. Het doel van Jaap Korteweg blijft: zoveel mogelijk vleesproducten vervangen door een vegetarische tegenhanger. "Behalve diervriendelijker is een niet-biologisch, vleesloos kippetje nog altijd duurzamer dan een biologisch kip van vlees en bloed." Voor plantaardig vlees is, volgens hem, twee keer minder landbouwareaal nodig, en drie keer minder 'input': water, voer en bemesting.

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Trouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.