Tarief 0,034293 euro per biologische legkip

Verdeelsleutel voor salmonella-heffingen legpluimveesector gewijzigd

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft in de Staatscourant melding gemaakt van een wijziging in het Besluit heffing bestrijding dierziekten. Zij voert een correctie door omdat het besluit onbillijk was ten aanzien van het tarief voor de bestrijding en preventie van zoönotische salmonella die betaald moet worden door houders van legkippen die worden gehouden voor de productie van biologische eieren, kooi-eieren en eieren van hennen met vrije uitloop. Voor deze pluimveehouders gaan lagere tarieven gelden.

Voor de bestrijding van zoönotische salmonella wordt in de toekomst een tarief in rekening gebracht van 0,034293 euro per biologische legkip, 0,026011 euro per legkip die wordt gehouden voor de productie van eieren van hennen met vrije uitloop en van 0,018434 euro per legkip die wordt gehouden voor de productie van kooi-eieren. Voor de preventie van salmonella is de heffing 0,068875 euro per biologische legkip, 0,068853 euro per legkip die wordt gehouden voor vrije uitloop eieren en 0,068836 euro per legkip die wordt gehouden voor de productie van kooi-eieren.

Klik hier voor het bericht uit de Staatscourant.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.