SOS Kinderdorpen bestaat in november vijftig jaar. Het natuurzuivere cosmeticamerk Dr. Hauschka feliciteert SOS Kinderdorpen met haar mooie werk. Voor iedere verkochte geschenkverpakking van de Bodyolie Rozen doneert Dr. Hauschka 1 euro aan SOS Kinderdorpen. Hiermee zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat er nog meer kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien.

Terwijl ook Nederland een ongekend grote aanwas van vluchtelingen opvangt, viert SOS Kinderdorpen op 24 november zijn 50-jarig bestaan. Hun werk zal de komende vijftig jaar nog hard nodig zijn: in de enorme vluchtelingenstroom reizen duizenden kinderen vaak helemaal alleen. Ze zijn extreem kwetsbaar en staan bloot aan uitputting, honger en ziektes. Deze kinderen hebben de veiligheid van een familie nodig. Omdat Dr. Hauschka Cosmetica om deze kinderen geeft, heeft het
speciaal voor SOS Kinderdorpen een geschenkverpakking ontworpen voor de Bodyolie Rozen."Je herkent de geschenkverpakking aan de foto van SOS Kinderdorpen op de verpakking", aldus Tessa Koop, woordvoerder van Dr. Hauschka Cosmetica. "We hopen dat het de mensen inspireert zelf ook een bedrag aan SOS Kinderdorpen te doneren. Zo is nu voor veel kinderen acute noodhulp nodig en donaties gaan direct naar veilige opvang in kindvriendelijke centra, tenten, dekens en toiletspullen maar ook luiers, babymelk, voedsel en kleding. Naast praktische hulp wordt ook psychosociale hulp geboden. Deze kinderen zijn natuurlijk veelal zwaar getraumatiseerd."

Naast noodhulp, biedt SOS Kinderdorpen ook hulp voor de langere termijn. Vanuit het principe dat elk kind familie nodigt heeft, zorgt de organisatie ervoor dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Door kwetsbare families te ondersteunen en door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een SOS familie in een van onze kinderdorpen. Zo zegt de 41-jarige Yita: "Natuurlijk moest ik wennen aan mijn nieuwe leven in het SOS kinderdorp. Ik was ontzettend verdrietig om het verlies van mijn ouders. Maar het goede daar was, dat alle kinderen vergelijkbare verhalen hadden. Ik heb me zo ontzettend thuis gevoeld in mijn SOS familie."

Alle producten van Dr. Hauschka zijn natuurzuiver en bevatten extracten van heilzame planten.

Tessa: "Ook Moeder Natuur zorgt voor haar kinderen. Zo heeft ze voor iedere behoefte een geschenk, dat in planten te vinden is. Zo brengt de roos in balans wat uit balans is en de Bodyolie Rozen harmoniseer en beschermt. Vandaar dat we hebben gekozen voor de Bodyolie Rozen in combinatie met deze actie."

Voor meer informatie: www.soskinderdorpen/hauschka en de website van Dr. Hauschka.