VS: recalls biologisch voedsel fors gestegen

Het aantal terugroepacties van biologisch voedsel in de VS is de afgelopen jaren flink gestegen, zo blijkt uit een rapport van Stericycle. Waar het in 2012 en 2013 in slechts 1% van de terugroepacties om biologisch voedsel ging, staat de teller voor dit jaar al op 7%. Vorig jaar ging het nog om 2% van de terugroepacties.

De groeiende vraag is een belangrijke reden voor de stijging in de terugroepacties, denkt het onderzoeksbureau. "Het is zorgwekkend dat sinds 2012 de biologische terugroepacties vooral gaan over bacteriële besmettingen, zoals salmonella, listeria en hepatitis A, in plaats van problemen met labels", vertelde Kevin Pollack, vicevoorzitter van Stericycle aan The Times.

De Organic Trade Association relativeert de zorgen geuit door Kevin Pollack. De brancheorganisatie wijst er op dat een stijging het logische gevolg is van de onstuimige groei in de biologische sector. Volgens de OTA is het niet zo dat biologisch voedsel onveiliger wordt.

Het onderzoek is gebaseerd op data van de Food and Drug Administration en het Ministerie van Landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.