Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prins Charles bezoekt bio-boerderij tijdens zomertour

Als onderdeel van zijn jaarlijkse zomertour door Wales bezocht prins Charles ook biologische boerderij Machynlleth in Penegoes. Tijdens dit bezoek kreeg de prins de kans om boeren Dafydd en Gelys Jones te ontmoeten. Zij zijn biologische rund- en lamsvleesboeren. Ook waren er andere boeren bij die deelnamen aan het 'Duchy Future Farming Programme field lab', een seminar waar boeren konden discussiëren over innovatieve manieren van biologische landbouw.

Na de landing met de helikopter, kreeg prins Charles een rondleiding over het terrein van de boerderij. Onder meer kreeg hij de verschillende grassoorten te zien. Dafydd draagt de titel van 'UK Grassland Manager 2014'. Hij vertelt: "We werken al 15 jaar biologisch op deze boerderij en leveren al die tijd al biologisch lams- en rundvlees aan Waitrose. Wij zijn één van de 50 biologische boeren in Wales die biologisch lams- en rundvlees aan Waitrose leveren."

Professor Nigel Scollan van Aberystwyth University IBERS, gaf vervolgens uitleg waarom Dafydd het voortouw neemt in de bio-landbouw in Wales. "Dafydd is een uitstekend voordeel van een innovatieve boer."

Supermarktketen Waitrose werkt samen met het 'Duchy Future Farming programme', gefinancierd door de stichting van prins Charles. Dit om de producten van de Waitrose Duchy Organic productlijn beter beschikbaar te maken voor de klanten van Waitrose.

Dafydd zei dat hij vereerd was met het bezoek van de prins en dankbaar voor het werk dat hij heeft gedaan voor biologische boeren.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: