Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit najaar twee nieuwe varianten

Yoni biedt vrouwen een duurzame keuze

Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly werken aan het verduurzamen van de tampon-markt. Ze willen met hun biologische tamponmerk Yoni met name de discussie aanzwengelen. De producten zijn gemaakt van 100 procent GOTS-gecertificeerd biologisch katoen.

De producten van Yoni's bevatten geen synthetische stoffen, in tegenstelling tot veel reguliere producten. Volgens Mariah verkleint dit het risico op irritaties en infecties. Dit potentiële gezondheidsrisico was voor Mariah in 2011 reden om onderzoek te doen naar alternatieven voor reguliere tampons. De dames verbaasden zich over de synthetische componenten, het gebruik van chemicaliën en het gebrek aan transparantie over de ingrediënten. Daarom hebben ze in 2014 samen Yoni opgericht. Mariah geeft aan dat veel vrouwen nog niet weten dat ze een meer duurzame optie is. "We willen heel graag de kennis overbrengen, zodat vrouwen zelf een keuze kunnen maken."


Wendelien stond op de Lentemarkt van De Groene Passage.

Mariah en Wendelien richten zich allereerst op het opschalen van de verkoop, zowel online als offline. Yoni is in gesprek met grotere retailers. Ook gaan ze het aanbod dit najaar uitbreiden met twee nieuwe tamponvarianten om zo meer keuze te bieden. Er zijn ook internationale ambities, maar eerst wil Yoni in Nederland opschalen en de benodigde kennis opdoen.

Een overstap van grotere producenten naar biologisch katoenen tampons ziet Mariah binnenkort nog niet gebeuren. "Daarmee zitten ze hun bestaande producten in de weg", zegt ze. Ook is het wereldwijde marktaandeel van biologisch katoen met minder dan 1 procent nog te klein om de interesse te wekken, stelt ze. Volgens de Yoni-oprichter zou dat bij 5 procent kunnen veranderen.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven
Publicatiedatum: