Duitse inspectie verdenkt biologische varkenshouder van fraude

In de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern ontdekte de Öko-Kontrolle fraude bij een biologische varkenshouderij. Het bedrijf was gecertificeerd, maar de inspectie ontdekte dat de varkens conventioneel voer kregen en de bedrijfslocatie niet binnen de biologische criteria viel. Het vlees werd wel afgezet als biologisch.

Volgens Trill Backhaus, minister van Landbouw en Milieu, gaat het om misleiding van de klanten. "Volgens onze bevindingen betekent dit dat de kopers van de varkens doelbewust werden misleid. Dit is een harde klap voor de biologische sector en ik vind dat ondragelijk", aldus de minister in Duitse media.

Op 4 juni is de afzet van het vlees gestopt, de zaak is voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Eerder werd al een onderzoek ingesteld naar twee handelaren in dezelfde deelstaat die gangbaar gehouden varkens als biologische vleesvarkens bij slachterijen aanboden.

Bron: Animal Health Online

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.