Hiervoor werkt Bharath Hospital samen met de Afdeling voor Oncologie. Het idee is dat er een kleine biologische boerderij op het terrein gaat komen. "We gaan op het terrein zelf het een en ander doen", zegt afdelingshoofd KP Shivaprasad, "maar de voedselproductie zal ook worden aangevuld door een kleine teelt in de buurt van de Krishna Raja Sagara dam."
Gecertificeerde diëtisten
Het ziekenhuis gaat een verscheidenheid aan pepers, erwten, rode biet, wortel, radijs, veldbonen, paprika, kalebassen, kokos en andere producten telen. Daarnaast streeft het naar de teelt van mango, jack fruit, papaja, kruisbes en chikoo.Lunch, ontbijt en diner worden voorbereid onder de aanwijzingen van gecertificeerde diëtisten. De opbrengst is voldoende om ongeveer 120 tot 150 mensen te voeden, waaronder 60 tot 80 patiënten en hun verzorgers. Aandacht voor voeding helpt patiënten om diabetes te beheersen en hartkwalen te voorkomen, aldus het ziekenhuis.