Plein 5 is op zoek naar het 'Lekkerste streekproduct van Nederland'

Vrijdag 19 december is het zover. De finale van de verkiezing van het Lekkerste Streekproduct 2014! De afgelopen weken zijn er uit alle twaalf provincies vier gerechten gepresenteerd in Plein 5. Per provincie is één gerecht geselecteerd voor de finale. De finale van het Lekkerste Streekproduct 2014 is op 19 december in kookstudio Vernissage.

De twaalf finalisten komen vrijdag 19 december samen met hun producten naar kookstudio Vernissage in Bussum, waar drie koks een heus kerstdiner zullen bereiden van de streekproducten. Tijdens de uitzending van Plein 5 worden alle gerechten opgediend. De stem van de drie koks bepaalt voor vijftig procent welk product het predicaat Lekkerste Streekproduct 2014' wint. De stemmen van de luisteraars bepalen de andere vijftig procent! Dus spreek uw voorkeur uit en stem op het streekproduct dat volgens u het 'Lekkerste Streekproduct 2014' is. Bekijk voor meer uitleg de spelregels.

Winnaars:
Molema Appelsap (Groningen) en de Goudse Kaas van Van de Poel (Zuid Holland) en het Zuurvlees van Keulen (Limburg) en de Oosterscheldekreeft (Zeeland) en het ijs van IJshoeve Bosman (Overijssel), de Soesterknollen (Utrecht), de warmgrookte Urker Zalm (Flevoland), het Speltbrood van Bakker Raat (Noord Holland) en het roggebrood van Marten Boonstra (Friesland), de Gelderse Verleiding van Bakker van der Veer (Gelderland), de Puddingkoeken van Bakkerij Groffen (Brabant) en de Krentjebrij van Klaas Kruijer (Drenthe) zijn door naar de Grote Finale op 19 december.

Biologisch speltbrood

Het speltbrood van Bakkerij Raat is 100 procent biologisch, zo meldt Bakkerswereld. Het brood wordt gemaakt met eigen spelt dat de Noord-Hollandse bakker laat verbouwen bij een boer in Zuidschermer. Het speltbrood is daardoor een écht streekproduct. Door zelf spelt te laten verbouwen, kan Bakkerij Raat de kwaliteit van de producten garanderen. Het wordt vervolgens gemalen bij De Gouden Engel in Koedijk.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven