Toekomst Zaaien in volle gang!

Toekomst Zaaien is momenteel in volle gang. Zondag 12 oktober zijn de toekomstzaaiers al in actie geweest bij Doornik Natuurakkers in Bemmel. Aanstaande zondag 19 oktober zal men gaan Toekomst Zaaien bij Overesch Ecologische Landbouw in Raalte en bij biologisch-dynamische boerderij GAOS in Swifterband.


Uitleg over Toekomst Zaaien bij Doornik Natuurakkers. Foto's: Liesbeth Sluiter.

Toekomst Zaaien is een jaarlijks evenement in en rondom oktober. Bio-dynamische boeren nodigen Toekomstzaaiers uit om te helpen bij het inzaaien van wintergraan. Op die manier krijgen consumenten de kans om zich te verbinden met de oorsprong van hun voedsel en met de bron van landbouw: het zaadgoed. Tegelijkertijd vragen de boeren met deze actie aandacht voor het belang van biodiversiteit en levenskrachtig zaadgoed, en protesteren ze tegen de opkomst van genetisch gemodificeerde gewassen.


De Toekomstzaaiers bij Doornik Natuurakkers op een rij.

Toekomst Zaaien is van oorsprong een Zwitsers initiatief en inmiddels uitgegroeid tot een internationale beweging in 13 verschillende landen.


Het is een secuur werkje.

Nog wat meer sfeerbeelden:Voor meer informatie: www.toekomstzaaien.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.