Bio-boerderij Landzicht introduceert speltpasta

Biologische boerderij Landzicht in Strijen organiseerde zaterdag 30 augustus een zomerfeest. Tijdens deze open dag werd een nieuw biologisch streekproduct geïntroduceerd: speltpasta. De speltpasta wordt uiteraard gemaakt van de op de eigen akkers verbouwde spelt. Mees Visser hoopt dat de teelt van spelt door de verkoop van deze pasta een blijvende plaats in gaat nemen op de boerderij.

Op de website van Landzicht staat onder meer de volgende toelichting: "De door ons geteelde spelt heeft juist die eigenschappen die nodig zijn om er pasta van te kunnen maken; en dat doen we. Kneden, vormen, drogen, verpakken, alles kleinschalig en met behulp van onze Italiaanse pastamachine. De pasta is er in verschillende vormen, het is lekker en licht verteerbaar en ook nog eens snel klaar. Door de verkoop van onze pasta hopen we dat de teelt van spelt op onze boerderij een blijvende plaats in gaat nemen."Verder staat op de website dat Mees ervan geniet om zijn eigen geteelde spelt tot pasta te verwerken. "Op het pellen en malen na, wordt het hele productieproces uitgevoerd op onze boerderij. De pasta heeft daarom het landelijk keurmerk 'Erkend Streekproduct' ontvangen, waar we best trots op zijn!"

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.