Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteitsmanager Yarrah bezoekt kippen- en kalkoenleverancier

Voor het honden- en kattenvoer van Yarrah Organic Petfood wordt veel gebruik gemaakt van biologisch gevogelte. De kippen en kalkoenen komen voor een groot deel uit Duitsland en zijn gecertificeerd door Naturland. Yarrah controleert altijd zelf waar de ingrediƫnten vandaan komen en ook de Duitse kippen- en kalkoenenboerderijen zijn onlangs bezocht door de kwaliteitsmanager Arthur Hartman.

De kippen hebben met een buitenruimte van 4m2 per kip al veel ruimte; de kalkoenen hebben het nog beter. Zij hebben de beschikking over 10m2 per kalkoen. Per stal zitten er maximaal 4.800 kippen en 2.500 kalkoenen. Het vlees van de kippen en kalkoenen wordt geanalyseerd op de aanwezigheid van Round up Ready Soy. Dit is nog nooit aangetroffen, waardoor het vlees gegarandeerd GMO-vrij is.Voor Yarrah is het belangrijk de gehele keten te overzien: de overkoepelende organisatie van de kippen- en kalkoenenboerderijen beheert zelf de gehele keten. Zo zijn er boerderijen met de moederdieren, waar de biologische kuikens vandaan komen. Daarnaast produceren ze zelf het biologische voer voor de kippen en kalkoenen.Conform de Naturland-regels worden de kippen na zo'n 70 dagen geslacht en de kalkoenen na 140 dagen. In totaal zijn dat zo'n 40.000 kippen en 4.000 kalkoenen per week. Yarrah laat geen dieren slachten voor de productie van honden- en kattenvoer: de 'mooie' stukken vlees zijn voor de menselijke consumptie; Yarrah maakt gebruik van karkasvlees, longen, hartjes, magen en nieren.

Naturland is een Duitse certificeerder. In Nederland wordt het voer EKO-gecertificeerd.

Voor meer informatie: www.yarrah.com
Publicatiedatum: