Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Rijke Weide van Boer Bink

Afgelopen weekend is tijdens de Dutch Bird Fair 'De Rijke Weide van Boer Bink' in première gegaan. De animatie gaat over boer Bink, die de bloemen, bijen en vogels terug in zijn weide wil. In het filmpje van twee minuten wordt de kijker meegenomen in het verhaal over het belang van rijke weides.
 

Red de Rijke Weide

De campagne 'Red de Rijke Weide' van Vogelbescherming Nederland startte vorig voorjaar en heeft als doel de rijke weide terug te brengen in Nederland. Veel weilanden zijn kaal en stil geworden: van alle grasland is nog maar vier procent natuurrijk en bloemrijk. Niet alleen weidevogels hebben bloemrijke weides nodig voor hun overleving. Ook bijen, vlinders en andere insecten dreigen uit te sterven zonder.

Sowing the seeds of love

De campagne wil zoveel mogelijk mensen en organisaties bij elkaar brengen om samen de rijke weide te redden. De petitie op www.redderijkeweide.nl is al door meer dan 87.000 mensen ondertekend. Met boer Bink wil Vogelbescherming Nederland nog meer mensen bereiken en het verhaal op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier verspreiden. Help boer Bink (en alle andere boeren in Nederland) zijn rijke weide terugkrijgen. Bekijk en deel het filmpje op deze pagina.

Publicatiedatum: