Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laatste kans voor pluimveehouders om voordelig in te schrijven

Biomeerwaarde Ei gaat voortvarend van start

Biologische pluimveehouders hebben nog tot 1 september aanstaande de kans om zich voor een laag instapbedrag in te schrijven voor de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei. Na die datum wordt het inschrijfbedrag flink verhoogd.

Op die manier wil de vereniging de leden van het eerste uur belonen voor hun keuze voor de coöperatie in een markt waarin het ineens ook weer interessant lijkt om als individuele ondernemer een prijs af te spreken. Mede door de krachtenbundeling in Biomeerwaarde Ei zijn de prijzen voor biologische eieren de laatste tijd flink gestegen. Daar profiteren op dit moment niet alleen de leden, maar alle biologische pluimveehouders van mee.

Door de samenwerking delen de aangesloten boeren hun kennis over de afzetmarkt. Dit zorgt voor transparantie voor zowel de actuele eierprijzen als de vraag naar eieren en het aanbod ervan. De leden weten door hun kennisbundeling veel meer over de eiermarkt dan als individuele boer mogelijk is. Hierdoor heeft Biomeerwaarde Ei zich in korte tijd ontwikkeld tot een bepalende speler in een markt waarop tot voor kort alleen de eierhandelaren actief waren.

Uit de verkoopgesprekken die de coöperatie op dit moment voert, blijkt dat aangesloten leden wellicht meer kunnen profiteren van een opgaande prijslijn dan vooraf werd verwacht. Tijdens de ledenvergadering op dinsdag 9 september aanstaande zal het bestuur de definitieve prijs aan de leden bekendmaken. Tot die tijd blijft dit uit concurrentieoverwegingen geheim.

Belangrijkste doel van de coöperatie is om door krachtenbundeling de leden ook op de lange termijn een stabiele afzet te bieden bij gerenommeerde pakstations in binnen- en buitenland tegen een eerlijke en aantrekkelijke prijs.

Voor aanmelden en/of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de directeur van Biomeerwaarde Ei, Wim Thomassen: 06 12631236 en [email protected].
Publicatiedatum: