Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Visiodoron Malva Oogdruppels: De natuurlijke oplossing voor droge en geïrriteerde ogen

Steeds meer mensen hebben last van droge ogen, een gevolg van onze leefgewoonten. Om een natuurlijke oplossing te kunnen bieden, introduceert Weleda een nieuw product op het zelfzorgschap: Visiodoron Malva Oogdruppels.

Meest voorkomende oogkwaal

Droge ogen zijn meestal het gevolg van een irritatie van het oogoppervlak, te wijten aan milieu- en omgevingsfactoren of levensstijl. Dit kan het gebruik van medicijnen zijn, maar ook het dragen van contactlenzen, ouderdom of ziekte. Ook mensen die langdurig voor een beeldscherm zitten, kunnen er last van krijgen. Andere boosdoeners zijn airconditioning of centrale verwarming. En daarnaast is het ook een typisch verschijnsel waar vrouwen in de overgang mee te maken krijgen.

Instabiele traanfilm

Bij droge ogen werkt de traanfilm niet goed meer, omdat het traanvocht te weinig lipiden bevat. Als gevolg hiervan zal het oog sneller uitdrogen. Er is sprake van droge ogen als de traanproductie in hoeveelheid of samenstelling niet voldoende is om het oog te beschermen. Een stabiele traanfilm blijft tenminste tien tot twaalf seconden intact, tot de volgende knipperbeweging van het oog. Een instabiele traanfilm breekt al na twee à drie seconden af. Het oogoppervlak is dan niet langer beschermd.


100% natuurlijke oplossing

De meest gebruikelijke behandelmethode voor droge ogen is substitutietherapie, of het toedienen van kunsttraanvocht. Dat zijn oogdruppels die zo zijn samengesteld dat ze zoveel mogelijk lijken op het lichaamseigen traanvocht. De voorkeur gaat hierbij uit naar oogdruppels zonder (synthetische) conserveringsmiddelen,
aangezien deze vaak irritaties veroorzaken. Daarom heeft Weleda Visiodoron Malva Oogdruppels ontwikkeld. Dit 100% natuurlijke product staat garant voor een snelle en langdurige bevochtiging van het oog en geeft een verfrissend gevoel.

Unieke formule

De formule bestaat uit een combinatie van biologisch malva-extract en plantaardig hyaluronzuur. Beide bestanddelen werken in op een andere laag van de traanfilm, waardoor ze elkaars werking versterken en zorgen voor een optimaal resultaat. Zo beschermt malva-extract de mucinelaag van de traanfilm en heeft het een bevochtigende en kalmerende invloed. Hyaluronzuur herstelt en stabiliseert de traanfilm, verhoogt de viscositeit ervan en zorgt voor langdurige hydratatie.


Getest en goedgekeurd

Visiodoron Malva Oogdruppels heeft niet alleen een uitstekende werkzaamheid, maar is ook geschikt voor langdurig gebruik en wordt heel goed verdragen, zo bleek uit de producttest*. 100% van de testers zou het product aanbevelen aan anderen. Visiodoron Malva Oogdruppels is beschikbaar in handige ampullen en is geschikt voor contactlensdragers.

Beschikbaar vanaf 15 september 2014

Adviesprijs 20 ampullen van 0,4 ml in doosje: 11,99 euro. Introductieprijs tot 31 december 2014: 9,90 euro.

* 'Sicherheitsstudie mit Visiodoron Malva' (onder leiding van oogarts Dr. med. Jürgen Mende onder 34 consumenten, uitgevoerd in 2013).

Voor meer informatie: www.weleda.nl
Publicatiedatum: