Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Essentieel om ieder jaar te verrassen"

Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt viert jubileum

Tholen - Van 20 tot en met 24 augustus zal de jaarlijkse Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt gehouden worden. Nathalie van Verschuer en haar man Frans organiseren het festijn op het eeuwenoude familielandgoed in de Betuwe dit jaar voor de twintigste keer. "Nadat we in 1995 de leiding over het landgoed overnamen besloten we om de activiteiten uit te breiden met deze Landgoedfair. We hebben alles zelf uitgezocht en daardoor in de loop van de tijd ontzettend veel geleerd", vertelt Nathalie.


Rechts Nathalie van Verschuer.

Sinds de eerste editie is Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd als bedrijf veel groter geworden. "Mijn schoonvader beheerde het landgoed voorheen op afstand. Na de overname koos mijn man er bewust voor om een agrarisch bedrijf te starten op het landgoed. Hij wilde echt van het landgoed zijn werk maken en in de loop van de tijd hebben we een compleet eigen assortiment ontwikkeld." Alle eigen producten die in de Landgoedwinkel verkocht worden zijn biologisch. Tijdens de fair zal een nieuwe suikervrije biologische mangochutney geïntroduceerd worden. De chutney is gezoet met appelconcentraat. Ook in de culinaire weide zullen veel biologische producten aangeboden worden. "Ik schat het bio-aandeel daar op 70%."

Nathalie geeft aan dat de fair in de loop van de jaren vooral als het gaat om de praktische voorzieningen de nodige vooruitgang heeft geboekt. "Zo zijn er meer voorzieningen voor de standhouders en bezoekers en is de indeling van het terrein nu anders. Het is allemaal wat professioneler geworden." In het begin werden alle producten in tenten gepresenteerd, ook daar is verandering in gekomen. "Op het landgoed staan diverse oude schuurtjes, we vonden het zonde om deze niet te gebruiken. In de schuurtjes is nu onder meer de catering te vinden, onze eigen grote stand en we bieden diverse kleinere standhouders de mogelijkheid om een kraam te boeken in de schuurtjes."Frans en Nathalie hebben voorafgaand aan deze jubileumeditie uiteraard ook teruggekeken. "We besloten om wat hoogtepunten en leuke elementen terug te brengen. Zo sloegen de demo's en proeverijen in de open keuken van Euro-Toque in het verleden bijvoorbeeld altijd goed aan. Daarom zal er ook op de komende Landgoedfair live gekookt worden. Dit keer bij Slowfood. Deze organisatie vult één van de schuren. Bezoekers kunnen daar allerlei dingen proeven. Ook zullen vier topkoks van de Slow Food Chefs Alliantie op donderdagavond een viergangendiner in de open lucht verzorgen."

De Landgoedfair trekt veel vaste bezoekers. "Een grote groep mensen brengt trouw elk jaar een bezoek aan de fair. Daarom is het voor ons essentieel om ieder jaar te verrassen en iets anders aan te bieden. We halen ook veel inspiratie uit de feedback die we van de bezoekers krijgen. Zo krijgen we heel leuke respons via onze Facebookpagina."

De fair zal extra feestelijk versierd worden. "Ook hebben we een verrassing in petto voor alle bezoekers. En voor de kinderen staan veel meer activiteiten dan voorheen op de planning. Bezoekers kunnen tevens meedoen aan de 'hoedendag' op zondag. We organiseren een 'mooiste hoeden-modeshow'."

Voor meer informatie:

Nathalie van Verschuer
Heerlijkheid Mariënwaerdt
't Klooster 5
4153 RR Beesd
0345 687010
[email protected]
www.marienwaerdt.nl
www.landgoedfair.nl