RTV Oost op bezoek bij boer Pelleboer

Voor het programma Heerlijk Overijssel zijn de verslaggevers van RTV Oost op bezoek geweest bij biologische boer Pelleboer aan de Oude Wetering in de Mastenbroekerpolder bij Kampen.

Polderzicht Mastenbroek is een biologisch melkveehouderij midden in de polder. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei, er is een skybox in de stal met in de nok een uitkijkpost waar telescopen staan om de weilanden af speuren naar weidevogels.

In de uitzending krijgen de verslaggevers een rondleiding op het bedrijf van Henk Pelleboer en ze ontvangen onder anderen gedeputeerde Theo Rietkerk, die zich altijd sterk heeft gemaakt voor de polder. Verder gaan ze op zoek naar L'essence de Mastenbroek, een echte boerenpolderparfum. We nemen een kijkje bij een tomatenkweker en natuurlijk bezoeken ze het historische stoomgemaal d'Olde Mesiene bij Genemuiden.

Esther Rikken van RTV Oost plaatste de onderstaande foto op haar twitteraccount. 'Kenmerk van een cameraman van #rtvoost: makkelijk in de omgang!':En Boer Pelleboer zelf plaatste deze foto op twitter, met het bijschrift 'Wat een aandacht voor de koeien hier

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven