Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kippen in Terschuur krijgen 300 fans op bezoek

De open dag van biologisch pluimveebedrijf de Biohof in Terschuur trok veel belangstellenden tijdens het Lekker naar de Boer-weekend. Adopteer een Kip organiseerde een speciale actie: bezoekers mochten buiten in 't zonnetje met een biologische kip op de foto. De kippen en de mensen stonden er stralend op.
 
Klik hier voor de fotoserie Adopteer een Kip op de Biohof.

Miriam van Bree, projectleider bij Bionext: "We hadden alle 10.000 deelnemers aan Adopteer een Kip uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de biologische kippen. Gelukkig kwamen ze niet allemaal…! De bezoekers kwamen uit alle delen van het land en waren ontzettend enthousiast." De biologische pluimveehouders Wim en Marja de Vries van de Biohof gaven uitleg over het bedrijf en lieten zien hoe biologische kippen gehouden worden.
 


Bij de uitloop van de kippen – elke biologische kip heeft vier m2 buitenruimte - werd uitleg gegeven over het project Bomen voor Buitenkippen. In dit project willen pluimveehouders op een duurzame manier beschutting bieden aan hun kippen in de uitloop. Er worden bomen en struiken geplant waarvan geoogst kan worden, die mineralen opnemen uit de grond en waarmee de biodiversiteit en 'eco-efficiëntie' in de uitloop groter worden. Op de Biohof wordt geëxperimenteerd met olifantengras en fruitbomen in de uitloop. De pluimveehouders van Bomen voor Buitenkippen worden begeleid door Bionext en het Louis Bolk Instituut.
 
Tijdens de open dag op de Biohof mochten de kippenfans helpen met eieren rapen. Ook kon geproefd worden van biologische lekkernijen uit de boerderijwinkel, zoals brood van Bakker Hardeman, ijsjes van Sonneclaer, kaas van Remeker, hamburgers van Eco Fields, cruesli van Teunis Cruesli, eierlikeur van Jan Bax Veen en wijn van de biologische wijnwinkel.

Voor meer informatie: www.biohof.nl en www.adopteereenkip.nl
Publicatiedatum: