Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Iedereen heeft het recht om zelf keuzes te maken over wat ze eten"

Blog over bizarre rechtszaak van Monsanto

Michaël Wilde heeft voor Grensverleggers - Tuinbouw, een initiatief van MVO Nederland, een blog geschreven over de rechtszaak die Monsanto heeft aangespannen tegen de Amerikaanse staat Vermont. Vermont wil voedselfabrikanten die met gentechproducten werken verplichten om dit te vermelden op hun etiketten. Michaël is manager duurzaamheid en communicatie bij Eosta. Hij wil de anonimiteit uit de groente- en fruitketen te halen.

Bizarre rechtszaak van Monsanto
Wat is er aan de hand? Nou, Monsanto (u weet wel … die zeer grote Amerikaanse multinational die zich bezig houdt met tuinbouw en gentechnologie) sleept de staat Vermont voor de rechter.

Waarom?

Omdat Vermont voedselfabrikanten die met gentechproducten werken, wil verplichten om dit te vermelden op hun etiketten. De kleine staat in het noordoosten van de VS vindt het namelijk belangrijk dat consumenten weten wat ze eten. Monsanto wil niet dat dit gebeurt en sleept ze voor de rechter.

Even voor de duidelijkheid, het gaat mij hier niet om gentech... ik ben er geen fan van maar dat is irrelevant. Waar het mij wel om gaat is dat ik vind dat iedereen het recht heeft om zelf keuzes te maken over wat men eet. In een tijd van transparantie en openheid is deze houding van Monsanto verschrikkelijk ouderwets en ongepast.Deze rechtszaak gaat niet alleen over de 600.000 inwoners van Vermont, maar kan bepalend zijn voor wereldwijde wetgeving rond het vermelden van GMO-ingrediënten op etiketten.

Wat kunnen wij doen vanuit Nederland? Nou heel simpel… ten eerste kritisch blijven kijken naar wat wij eten. Ten tweede, Vermont te steunen door deze petitie te tekenen.

Thanks!

Michaël

Voor meer informatie: www.grensverleggers.nl
Publicatiedatum: