Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neem een kijkje in de nieuwe stal

'Campina-boerin' houdt open dag

Zondag 22 juni is er een open dag bij Kolluks Hofke aan de Koolwijksestraat 18 in Herpen. Naast activiteiten die in het kader staan van de thema dag 'Lekker naar Boer'. Is er ook een nieuwe melkveestal te bezichtigen. Kolluks Hofke is het bedrijf van Adrie en Annemiek Nas. Annemiek is de boerin die onlangs meedeed in de Boerenland melk-reclamespot van Campina, die ook regelmatig op de televisie te zien is geweest:De nieuw gebouwde stal is bijna klaar en is tegen de oude stal aangebouwd. Hij is zeer ruim van opzet. Met name koecomfort heeft centraal gestaan bij het ontwerpen van de stal. Zo zijn alle wanden, ook de gevels, vrijwel helemaal open. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een grote lichtnok waardoor er zeer veel licht en lucht in de stal komt. Bij de bouw van de stal is rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst met robots te gaan melken. Voorlopig zal dat niet het geval zijn.


Buitenaanzicht van de nieuwe stal.

Adrie Nass vindt het belangrijk twee keer per dag de koeien op ooghoogte voorbij te zien komen. Naast het feit dat hij graag melkt is dit voor hem reden om van een melkstal gebruik te blijven maken. Op dit moment is dat nog een 2 x 5 visgraad melkstal maar als het aantal koeien zal gaan groeien na de ingebruikname van de nieuwe stal zal er een andere melkstal komen. Welke dat is nog even de vraag. Op dit moment wordt er gedacht aan een swingover melkstal. Verder zijn de boxen breder gemaakt dan standaard zodat de koeien breeduit kunnen gaan liggen in het diepstrooisel systeem. Ook zijn de paden tussen de boxen extra breed.De nieuwe stal is zo ontworpen dat er altijd mensen naar de koeien kunnen komen kijken. Ook als de familie Nass niet thuis is. Een zichtstal dus. Bezoekers kunnen vrij langs de stal lopen over een speciaal hiervoor gemaakt pad en zien dan ook altijd koeien.

Voorlichting en communicatie over de (biologische) melkveehouderij vinden Annemiek en Adrie van groot belang. "Als sector doen we heel veel dingen goed, dat moeten we vertellen en laten zien, als elke bezoeker het ook nog eens aan 5 tot 10 mensen doorverteld dan hebben we een groot bereik", aldus Annemiek.Naast de nieuwe stal zijn er in het kader van 'Lekker naar de Boer' legio activiteiten op het biologische melkveebedrijf met boerderij-terras en ijsmakerij. Rondleidingen met bezichtiging van de nieuwe stal, proeverij van biologische zuiver-zuivelproducten, een lokale imker en hopelijk een lokale biologische Shii-take teler, informatieve stands en voor de kinderen: speurtocht, maskers maken, boter schudden, kip schieten, springkussen, kunstkoe melken en nog veel meer. Er is dus voor zowel de gangbare als biologisch professional en voor alle 'burgers' van alles te zien, doen en beleven. De koffie/Thee, melk en ranja staan vanaf 11:00 uur voor u klaar! Om 16.00 uur is de open dag ten einde.
 
Voor meer informatie: www.kollukshofke.nl en www.lekkernaardeboer.nl
Publicatiedatum: