Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"PlanetBIO: "Geen misleiding etiketten superfoods"

Naar aanleiding van de publicatie van het onderzoek van de Consumentenbond omtrent superfoods komt The Superfood Company, vertegenwoordiger van PlanetBIO in Nederland, graag met de volgende reactie:

Bij dit onderzoek is onder andere een aantal producten van PlanetBIO getest, waarbij discrepanties in de vermelding op de etiketten zijn geconstateerd. Naar aanleiding hiervan zijn wij per omgaande een onderzoek gestart naar de toedracht, welke wij helaas niet tijdig hebben kunnen afronden voor publicatie van het artikel van de Consumentenbond in de Gezondgids van juni 2014. Hangende onze interne opvolging is een eerdere reactie helaas onbedoeld uitgebleven.

De (voorlopige) resultaten van het onderzoek zijn echter als volgt:
  • Omtrent de voedingswaarden van haar producten maakt PlanetBIO (een Sloveens merk) gebruik van de diensten van Nutris, een gerenommeerd Sloveens Instituut voor Voedingswaarde.
  • Naar nu blijkt is er tijdens de totstandkoming van de etiketten en de bijbehorende controle door Nutris met betrekking tot het kopergehalte in plaats van milligram, gram gecommuniceerd. In dit geval 0,3 g/5 g, terwijl dit 0,3 mg/5 g moet zijn. Dit wordt per omgaande gecorrigeerd.
  • Wat betreft Jodium/iodine blijkt inderdaad helaas dat de aangeleverde data niet overeenkomt met de correcte hoeveelheid. De producent voert hernieuwde testen uit waar onze etiketten op aangepast zullen worden.

Wij betreuren deze gang van zaken en hebben inmiddels onze controleprocessen aangesterkt om herhaling te voorkomen.

Wij verwelkomen het initiatief van de Consumentenbod om producten te testen en zijn dankbaar voor de verkregen resultaten. In geen geval zijn de onvolkomenheden en/of fouten ontstaan door een behoefte de consument te misleiden of om er anderszins voordeel uit te halen.

Achtergrond PlanetBIO

PlanetBIO, werd in 2008 opgericht en is gespecialiseerd in het leveren van biologische superfoods. Alle producten van PlanetBIO worden geproduceerd volgens de principes van ecologische landbouw, wat is verzekerd door het biologische SI-EKO-certificaat (uitgereikt door het gerenommeerde Bureau Veritas). PlanetBIO onderscheidt zich in Europa door het gehele aanbod superfoods 100% biologisch te kunnen leveren.

PlanetBIO, in Nederland vertegenwoordigd door The Superfood Company, gelooft in het belang van een uitgebalanceerd dieet, vooral bestaand uit complete, natuurlijke voeding met zo min mogelijke bewerking. Ook superfoods kunnen ter ondersteuning van een gezonde levensstijl hier een welkome toevoeging bij zijn.

Voor meer informatie:

Jeroen Sluiter
PlanetBIO
023 8200598
06 26168951
[email protected]
www.thesuperfoodcompany.com
Publicatiedatum: