Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag en nieuwe kaas bij Boer Pelleboer op 24 mei

Zaterdag 24 mei is een bijzondere dag voor iedereen die van weidevogels houdt en/of bewust met voeding om gaat. Op deze dag presenteert Boer Pelleboer uit Mastenbroek met Vogelbescherming Nederland en Kroon/Natudis namelijk de 'Red de Rijke weidekaas'. De presentatie van deze biologische kaas vind om 10:00 uur plaats in de Rijke weide van Boer Pelleboer. De opening zal worden voltrokken door gedeputeerde Theo Rietkerk.

Een uniek project, door het kopen van deze biologische kaas draagt de consument een euro per kilo kaas bij aan het uitbreiden van de oppervlakte weidevogelvriendelijk grasland op de boerderij van Boer Pelleboer.Door de steeds grotere vraag naar melk wordt de landbouw in ons land steeds intensiever, ten koste van bloemen, bijen en weidevogels. Vogelbescherming wil de komende jaren één vijfde van het grasland in Nederland omzetten in bloemrijke weides. Dat is genoeg om melk, boter en kaas voor heel Nederland te produceren én om de rijke weides en weidevogels te redden. Boer Pelleboer uit Mastenbroek laat zien dat het produceren van melk én het beschermen van weidevogels goed samen kan gaan.

Naast de kaaspresentatie en de mogelijkheid tot proeven is er deze dag veel meer te beleven op de natuurboerderij van Boer Pelleboer. Onder nadere een weidevogelsafari, ponyrijden, springkussen, rijden met trekker & wagentje, weidesurfen, dieren knuffelen, schminken en kanoën en trekschuit varen.

Kortom; een dagje de boer op voor jong en oud...
 
Voor meer informatie: [email protected], www.boerpelleboer.nl
Publicatiedatum: