Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Milk Story en Friesland Beweegt organiseren wandel- en fietstocht op 24 mei

Bezoek de melkveehouderijen van Friesland

Tussen weide en koeien beleef je Nederland op zijn best. Op zaterdag 24 mei organiseren Friesland Beweegt en The Milk Story een unieke wandel- en fietstocht dwars door de gemeente De Friese Meren. De tocht brengt de deelnemers langs lokale melkveehouders die hun bedrijf speciaal openstellen voor bezoek. Deelname is voor jong en oud en langs de route zijn er uiteenlopende activiteiten georganiseerd die je in contact brengen met de melkdrinkcultuur van Nederland.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 10, 15 of 25 kilometer. Om grote drukte bij de boerderijen te voorkomen, vertrekken de wandelaars en fietsers per afstand op verschillende tijden vanuit de Doniahal in Sint Nicolaasga. Langs de route zijn diverse activiteiten te vinden, zoals de MelkSalonMolen waar men verschillende soorten melk kan proeven en smaken leert onderscheiden. In Share your milk story gaat men samen met andere deelnemers op zoek naar wat melk voor hen betekent. Ook aan de jongere deelnemers is gedacht: zij kunnen een stukje meerijden op een tractor.Afstanden en starttijden voor de wandelaars:
  • 25 kilometer – start tussen 09:00 en 10:00 uur.
  • 15 kilometer – start tussen 10:15 en 12:00 uur.
  • 10 kilometer – start tussen 10:30 en 13:00 uur.

Afstanden en starttijden voor de fietsers:
  • Alle afstanden – tussen 12:00 en 13:30 uur.

De finish sluit voor alle deelnemers om 17:00 uur. Inschrijven kan vanaf nu, via Friesland Beweegt.

The Milk Story

The Milk Story is hét platform voor de dialoog over alle maatschappelijke aspecten van de productie en consumptie van zuivel. Ga voor meer informatie naar The Milk Story.
Publicatiedatum: