Eerste Paasdag, zondag 20 april, konden mensen biologische chocolade-eieren zoeken op het erf van bio-tuinderij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom. Er zijn in totaal 450 chocolade-eieren verstopt en het evenement dat tussen 10:00 uur en 14:00 uur gehouden werd trok 90 bezoekers. Zij konden onder meer gebakken eieren met spek en zelfgemaakte paaskoeken nuttigen.
Een deel van de opbrengst van het eierzoekfestijn gaat naar Stichting Grondbeheer, aangezien de faciliterende boer en boerin (familie De Krom van De Kromme Lepel) daar ambassadeur van zijn. Het eierzoekfestijn werd gesponsord door EkoPlaza. Zij stelden de biologische chocolade-eitjes beschikbaar.
De organisatie van het festijn was in handen van SPEK+BOTER, een lokaal eetcollectief in en rond Bergen op Zoom. Kijk voor meer informatie over SPEK+BOTER op www.spekenboter.nl en www.facebook.com/spekenboter.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-24 "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- 2023-01-13 Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem
- 2023-01-13 Nieuwe haverrepen met zachte textuur: MadeGood Mornings
- 2023-01-12 Biologisch geteelde wakame uit Zeeland
- 2023-01-11 Ekoplaza en Marqt breiden statiegeldsysteem uit voor biologische basisproducten
- 2023-01-10 Eerste kennismaking met Solange's African Cuisine tijdens Biobeurs
- 2023-01-05 Nu ook gebroken lijnzaad van Horizon
- 2022-12-23 Twee nieuwe notenpasta-opties voor 'team crunchy'
- 2022-12-23 Clearspring breidt aanbod bruine rijstcrackers uit
- 2022-12-23 Groeiende populariteit vegan-bio en glutenvrije alternatieven voor kerstlekkernijen
- 2022-12-22 Biologische antipasti, olijven en tapenades rechtstreeks van de Italiaanse teler
- 2022-12-20 Is biologisch zout een goed idee?
- 2022-12-19 AH volkoren pasta vanaf nu biologisch, zonder prijsaanpassing
- 2022-12-16 Hoe supermarktmerk Leev duurzame en gezonde producten voor iedereen beschikbaar maakt
- 2022-12-15 Dapp Mayonaise en Dapp Mosterd nu in het Odin-schap
- 2022-12-02 "Ruim 65% meer Sint repen verkocht"
- 2022-12-01 Bio Planète Taste the World Curryolie wint Bestes Bio 2023
- 2022-11-30 Verse granolabezorger groeit explosief door gezonde ontbijttrend
- 2022-11-25 "20% van de notenboomgaarden in Oekraïne zal biologisch zijn tegen 2030"
- 2022-11-25 Dolcillo cashew fermentino nieuw in de schappen bij Ekoplaza