Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genoeg animo voor iSTEP - prijsinformatiesysteem voor eieren

De initiatiefgroep voor het prijsinformatiesysteem voor eieren (iSTEP) heeft besloten het voorgenomen initiatief daadwerkelijk te realiseren. Na de informatieavond in Wijchen zijn er nog een behoorlijk aantal aanmeldingen binnengekomen, waardoor de drempel van het benodigde aantal deelnemers is bereikt. Voor de initiatiefgroep is dit voldoende aanleiding om de plannen verder te gaan uitwerken.

Inmiddels doen er meer dan 100 leghennenhouders mee aan het initiatief. Het streven blijft overigens om in het komende half jaar het aantal deelnemers te laten uitgroeien tot minimaal 200 legpluimveehouders, verdeeld over verschillende categorie├źn (biologisch, scharrel, freiland en kolonie). Om dit te bereiken zullen ge├»nteresseerde pluimveehouders in de komende periode op de hoogte worden gehouden van verdere ontwikkelingen, waarbij ze de mogelijkheid hebben om alsnog deel te nemen.

Oprichting vereniging

Naast de actieve werving en verdere promotie zal de initiatiefgroep in de komende maanden het opzetten van de organisatie verder gaan uitwerken. Hiertoe zal een vereniging worden opgericht. In eerste instantie zal hiervoor een interimbestuur worden aangesteld, waarvan enkele leden van de initiatiefgroep deel uitmaken. In de komende maand zal in overleg met een notaris worden gewerkt aan de statuten en de invulling van andere praktische zaken.

Opbouw systeem

Tevens zal in de komende maand aan de actieve opbouw van het systeem worden gewerkt. In eerste instantie volgt hiervoor een overleg met de systeembouwer welke ook het prijsinformatiesysteem van VTA heeft opgezet. Het streven zal zijn, dat het systeem deze zomer operationeel is.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: AgriHolland
Publicatiedatum: