Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergetelers in Hessen overwegen overstap naar biologisch

Biologische aspergeteelt leidt in de Duitse deelstaat Hessen weliswaar een nichebestaan, maar vindt steeds meer aanhangers, meldt de Duitse website Proplanta.de. "Ik ben blij dat inmiddels op circa vijf hectare van het aspergeareaal biologisch geteeld wordt en dat er nog meer telers nadenken over het overstappen naar biologische teelt", zei Priska Hinz, de minister van Landbouw van de deelstaat, eind maart bij de officiƫle opening van het aspergeseizoen.



In Hessen worden asperges op 2.235 hectare geteeld. Dat is 9% van het totale Duitse aspergeareaal. Het seizoen start dit jaar vanwege de zonneschijn zo'n drie tot vier weken eerder dan in de voorgaande jaren. Als het weer meespeelt, kan met Pasen het hoogseizoen aangebroken zijn. 
Publicatiedatum: