Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Aspergetelers in Hessen overwegen overstap naar biologisch
Biologische aspergeteelt leidt in de Duitse deelstaat Hessen weliswaar een nichebestaan, maar vindt steeds meer aanhangers, meldt de Duitse website Proplanta.de. "Ik ben blij dat inmiddels op circa vijf hectare van het aspergeareaal biologisch geteeld wordt en dat er nog meer telers nadenken over het overstappen naar biologische teelt", zei Priska Hinz, de minister van Landbouw van de deelstaat, eind maart bij de officiƫle opening van het aspergeseizoen.
In Hessen worden asperges op 2.235 hectare geteeld. Dat is 9% van het totale Duitse aspergeareaal. Het seizoen start dit jaar vanwege de zonneschijn zo'n drie tot vier weken eerder dan in de voorgaande jaren. Als het weer meespeelt, kan met Pasen het hoogseizoen aangebroken zijn.