Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VVD pleit voor ophokplicht vanwege vogelgriep

Vanuit de VVD zijn vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken over het risico op vogelgriep op bedrijven met buitenlopende kippen. Helma Lodders, Tweede Kamerlid van de VVD, reageerde via twitter op deze uitspraak van Aalt Dijkhuizen: "Maar liefst 11 van de 14 uitbraken van vogelgriep sinds 2011 betreft een biologisch of vrije uitloopbedrijf (Nieuwe Oogst). Groot risico!" Ze reageerde als volgt: "Inderdaad een groot risico voor dierwelzijn, diergezondheid en daarnaast risico export. Vragen gesteld aan staatssecretaris!"

Tegenover Nieuwe Oogst gaf het Tweede Kamerlid van de VVD de volgende verklaring: "We pleiten voor een tijdelijke ophokplicht of vergelijkbare maatregelen om uitbraak zoveel mogelijk tegen te gaan." Ook wil zij weten wat de economische schade is voor de getroffen bedrijven en wat de schade is door exportbeperkingen. Volgens de VVD komen veruit de meeste uitbraken van vogelgriep voor bij pluimveehouders die een houderijsysteem met vrije uitloop hebben.

Publicatiedatum: