"Hiermee zijn we er nog niet"

Koeien Thom de Groot gered van de slacht

Tholen - Biologische melkveehouder Thom de Groot krijgt vandaag (maandag 10 maart) zijn vee terug. De boer moest 12.500 euro betalen aan de NVWA om te voorkomen dat zijn kerngezonde vee naar de slacht zou worden gebracht. Op 11 februari nam de NVWA achttien zoogkoeien en kalveren van de bekende oormerkweigeraar in beslag. Volgens hen zou het vee verwaarloosd zijn. Twee onafhankelijke veeartsen gaven vervolgens aan dat het vee kerngezond is. Van de rechter kreeg de melkveehouder toen te horen dat hij 12.500 euro moest betalen om zijn vee terug te krijgen.

In dit Biojournaal-bericht van donderdag 6 maart werd al melding gemaakt van de Facebookactie die opgezet was om hem te helpen. De actie is dus geslaagd: "Het is voor elkaar!", werd er vrijdag 7 maart om 12:16 uur gemeld op de facebook-pagina.

Inmiddels is ook een speciale petitie in het leven geroepen: "Wij zijn er natuurlijk nog niet, De procedure loopt nog, als blijkt dat Thom de Groot onterecht behandeld is, moet het geld aan hem terugbetaald worden. Daarom is het belangrijk ook nog deze petitie te ondertekenen. Die wordt dan tzt aangeboden aan Lutz Jacobi en uiteindelijk de staatssecretaris", aldus de initiatiefnemers van de facebook-actie. Op de petitiepagina staat de volgende toelichting: "Wij - mensen die biologisch boer Thom de Groot waarderen om zijn principes constateren dat er actie moet komen om te voorkomen dat gezond vee naar de slager wordt afgevoerd omdat er fouten zijn gemaakt door een overheidsinstantie en de eigenaar gewoon geen €12.500 op het kleed kan leggen om het vee terug te krijgen. En verzoeken: de Groot per direct zijn vee terug te geven zonder bloedgeld te moeten betalen.

Klik hier om naar de pagina met de petitie te gaan.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven