Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische, fairtrade mango's uit Peru beschikbaar

Samenwerking Fairtrasa met mangotelers werpt vruchten af

Tholen - Vanaf deze week biedt Fairtrasa haar Europese klanten biologische en fairtrade mango's aan, rechtstreeks afkomstig kleinschalige telers uit Latijns-Amerika. Fairtrasa is een organisatie, die kleine telers in ontwikkelingslanden ondersteunt en verbindt aan internationale markten. Hierdoor zijn telercoöperaties uit Mexico, Chili, Colombia en Peru in de gelegenheid om hun bio- en fairtrade producten aan de Europese klanten aan te bieden via de kanalen van Fairtrasa.De Agrovida Coöperatie is één van de partners van Fairtrasa in Peru. De vereniging werd in 2005 opgericht door twintig kleinschalige biologische mangotelers uit San Lorenzo, (Piura). De vereniging kende een aantal uitdagende jaren, omdat gewetenloze handelaren hen niet betaalden voor hun fruit. Hierdoor verloren de telers hun inkomsten en werden ze opgezadeld met exorbitante schulden.

In 2010 startte Fairtrasa een samenwerking met Agrovida op en hielp het bedrijf de telers met de fairtrade-certificiering en bouw van de opslagfaciliteiten, zodat de telers ook aan de GlobalGAP-normering kunnen voldoen. In 2012 leverde de vereniging vier containers verse mango's en vijf containers gepureerde mango's. Tegen het einde van 2013 het bedrijf vijftien containers verse en zeven containers gepureerde mango's hebben verscheept.Dankzij de succesvolle samenwerking met Fairtrasa heeft Agrovida het vertrouwen van haar leden behouden. Sinds de oprichting zijn er 32 kleinschalige producenten lid geworden van de vereniging. "Onze relatie met Fairtrasa helpt ons een betere toekomst op te bouwen."

Kijk voor meer informatie op www.fairtrasa.com of bel Peter Abma, Leon Hijweege, Efrain Saucedo, José María Cubero van Fairtrasa Holland: +31 174 291 600.