Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gesneden groenten van Proef in volledig biologisch afbreekbare verpakking

Als biologisch merk doet Proef er alles aan om het milieu en de natuur zo min mogelijk te belasten. Eén van de uitdagingen is het verpakkingsmateriaal van de producten. Het streven is om de producten van Proef te verpakken in biologisch afbreekbare verpakkingen met biologisch afbreekbare etiketten en inkt. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet zal hierop overgeschakeld gaan worden.

De folie en het etiket zijn gemaakt van hernieuwbaar, natuurlijk materiaal en daarom 100% composteerbaar. Hierdoor kan de verpakking met het GFT worden afgevoerd.

Met trots kan nu gemeld worden dat een eerste reeks gesneden Proef groenten vanaf heden verpakt wordt in biologisch afbreekbare folies. Ook de etiketten zijn reeds biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat de verpakkingen van onder andere de boerenkool, Oosterse roerbak en verschillende slasoorten nu volledig biologisch afbreekbaar zijn.De folie en het etiket zijn gemaakt van hernieuwbaar, natuurlijk materiaal en daarom 100% biologisch afbreekbaar. Hierdoor kan de verpakking met het Groente-, Fruit- en Tuinafval worden afgevoerd. De verpakkingen zijn van hoge kwaliteit, voldoen aan de Europese composteringsnorm (EN-13432) en zijn te herkennen aan het kiemplantlogo. Draagt een verpakking dit logo, dan betekent dit dat deze in een industriële composteerinstallatie volledig verdwijnt binnen 6 tot 10 weken.

Proef is het eerste merk in Nederland waarvoor de folie met een laser perforatie en een anti-condens wordt geproduceerd. Dit zorgt voor een optimale gasverhouding in de verpakking waardoor het product langer vers blijft.

Voor meer informatie: www.proef.nu
Publicatiedatum: