Behoefte aan informatie over verpakkingen

De helft van de Nederlanders heeft behoefte aan meer informatie over de milieubelasting van verpakkingen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek voor Milieu Centraal en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Gelukkig kunnen consumenten bij het het Meldpunt Verpakkingen terecht met vragen en ideeën over de duurzaamheid van verpakkingen.

47% van de Nederlanders heeft behoefte aan meer informatie over de milieubelasting van een verpakkingen van bijvoorbeeld crème, tandpasta, thee of speelgoed. 46% van de mensen wil bovendien meer informatie over de juiste afvalbak om de verpakking in weg te gooien.

Meldpunt Verpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken heeft met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal de website www.meldpuntverpakkingen.nl opgezet. Hier vindt u meer informatie over duurzaamheidsaspecten van verpakkingen en kunt u uw ideeën kwijt om de milieuvriendelijkheid van verpakkingen te verbeteren. Het Meldpunt Verpakkingen beantwoordt de vragen en stuurt de meldingen door naar de fabrikant van het product. Vanaf november zijn deze meldingen én de reacties van fabrikanten te lezen op de website. Verschillende fabrikanten hebben al laten weten hun verpakking aan te gaan passen.

Voor meer informatie: www.meldpuntverpakkingen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.