Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag Jerseyvleesbestellen: Zaterdag 7 december

Op zaterdag 7 december is er een open dag bij de eerste Jersey stieren en kalveren boerderij in Nederland. Deze staat deze winter in Vathorst, Amersfoort. De Jersey stierkalveren werden voorheen niet benut en snel na de geboorte geƫuthanaseerd en afgevoerd.

Dankzij het initiatief van Jacob Beeker van Jerseyvleesbestellen.nl worden de stierkalveren van 3 biologische melkveebedrijven nu wel opgefokt en op tweejarige leeftijd voor het vlees geslacht. De dieren gaan de eerste 6 maanden naar zorgboerderijen en daarna naar natuurgrond in De Bilt.


Antikraakboerderij

"In de anti-kraakboerderij van OBV staan deze winter de kalveren en een deel van de stieren stal van OBV kan ik de 30 kleinere kalveren en een aantal stieren deze winter in Vathorst laten overwinteren. De dieren hebben een uitloop maar worden in de stal gevoerd en kunnen daar droog liggen in het stro en schuilen voor regen en wind. De grote stieren blijven buiten lopen in natuurgebieden in de Bilt en worden daar bijgevoerd."De toegang voor de open dag is gratis en bezoekers zijn welkom van 11:00-17:00 uur. Het adres als je per fiets komt is Hogesteeg 13 a Amersfoort. Kom je met de auto? Gebruik dan de pendeldienst vanaf parkeerterrein van de C1000/De Bolle Keuken, adres: Bergenboulevard 169 Amersfoort.
 
Voor meer informatie:
 
Jacob Beeker, [email protected], 06 52034717, www.jerseyvleesbestellen.nl
Publicatiedatum: