Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Africa Organics Kalahari Melon Body Wash wint prestigieuze industrieprijs

Africa Organics Kalahari Body Wash won de eerste prijs in de categorieën 'Individual Product' en 'Overall Winner' van de Pharmaceutical & Cosmetic Review / IFF New Product Competition Awards Function, die op 17 oktober 2013 plaatsvond. Tijdens deze wedstrijd kunnen lokale en internationale merken die aan de Zuid-Afrikaanse markt leveren, hun innovatieve, nieuwe producten presenteren. Africa Organics Kalahari Body Wash is een bijzondere, op biologische formule gebaseerde vernieuwing. "We hebben het gevoel een hele goede klus geklaard te hebben door een écht ethisch product voor een redelijke prijs in de schappen te krijgen", aldus directeur Trevor Steyn.

Zelfs onder de biologische merken is Africa Organics uniek, met 100% natuurlijke producten, bestaande uit Afrikaanse ingrediënten uit wilde bronnen. Juist vanwege dit ethische uitgangspunt zijn het merk en het product zo opvallend in de Zuid-Afrikaanse markt. Het gebruik van door Phyto Trade Africa geaccrediteerde ingrediënten afkomstig van lokale gemeenschappen, helpt de omstandigheden van Afrikaanse gemeenschappen te verbeteren en armoede te verminderen. De Kalahari-meloen, die verwerkt is in de prijswinnende body wash, is afkomstig van een vrouwencoöperatie in de Kalahari. Met het inkomen uit dit project kunnen deze vrouwen hun kinderen naar school sturen en voeden, en hun familie van kleding voorzien.


De Kalahari Melon Body Wash.

Volgens de cradle-to-cradle-filosofie van full-cost accounting wordt bij alle aspecten van de productlijn gekeken naar de impact op mens en milieu, zowel voor als na de productie, met als doel geen negatieve impact achter te laten. Behalve dat Africa Organics het EcoCertkeurmerk draagt en goedgekeurd is door PhytoTrade Africa, is het eveneens geaccrediteerd door Beauty Without Cruelty en The Vegan Society. De gehele productlijn is uiteraard vrij van schadelijke stoffen, zoals parabenen, petrochemische stoffen, sulfaatsurfactanten, siliconen, dierlijke producten, geëthoxyleerde of PEG-verbindingen, propyleenglycol en andere ingrediënten die op de 'zwarte lijst' van EcoCert staan.

Deze prijs is een grote eer, niet alleen voor Africa Organics maar ook voor de natuurlijke en biologische persoonlijke verzorgingsindustrie als geheel. Het laat zien dat de Zuid-Afrikaanse markt zich opmaakt voor iets nieuws en spannends, dat consumenten bij het kiezen van hun producten steeds meer op gezondheid en ethiek letten.Met deze prijs kan Africa Organics deelnemen aan In-cosmetics 2014, het leidende wereldwijde bedrijfsplatform voor persoonlijke verzorging en cosmetica-ingrediënten, dat plaatsvindt van 1 tot 3 april in Hamburg, Duitsland.

Andere kandidaten waren onder andere Doctor Babor's Doctor Babor Body Cellular Range, Sh'Zen's Phyto Exquisites Skin Toner Corrector en Energising Range for Feet, evenals Avon's Anew 360 Bright Range en Anew Clinical AF33 Pro Line Corrector.

Africa Organics is in de Benelux op zoek naar verkooppunten. Voor meer informatie kunt u mailen naar: [email protected]. Of kijk op www.africaorganics.nl.
Publicatiedatum: