Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Succesvol omdat deze film met een oplossing komt"

Dansen met Gehoornde Dames gaat de grens over

Tholen - De documentaire 'Dansen met Gehoornde Dames' is een groot succes. Begin november is de documentaire die gemaakt is op het bio-melkveehoudersbedrijf Remeker al op Cheese Berlin vertoond. En de komende weken zal hij zelfs te zien zijn op het Film 7 Cook Festival in Madrid en Barcelona. "Dit is heel bijzonder. We zijn heel klein begonnen en het is mooi om te zien dat de documentaire nu zelfs in het buitenland vertoond wordt", reageert filmmaker Onno Gerritse.

In de documentaire wordt het verhaal van Jan Dirk en Irene van de Voort vertelt. In tegenstelling tot bijna alle Nederlandse melkkoeien worden die van Jan Dirk en Irene van de Voort niet gevaccineerd. Ze krijgen ook geen antibiotica en hun melk wordt niet gepasteuriseerd. De Van de Voorts kiezen ervoor om de gangbare regels van de moderne landbouw volkomen overboord te zetten ten faveure van een radicaal andere aanpak.



Dat er veel waardering is voor hun aanpak, blijkt uit de positieve reacties op de documentaire, zo geeft Onno aan. "Er zijn sowieso weinig films over antibioticavrij werken. Maar het geheim van het succes van Dansen met Gehoornde Dames is volgens mij vooral dat deze film met een oplossing komt. Er is op de markt duidelijk behoefte aan een film met een positieve insteek."



Dat er nog te weinig kennis is over antibioticavrij werken blijkt volgens Onno ook uit het vragenvuur dat op de boer en boerin afgevuurd wordt wanneer zij zelf aanwezig zijn bij de vertoning van de documentaire. "Men vindt het onder meer interessant om te horen hoe Jan Dirk en Irene een andere markt naar zich toe hebben getrokken." Onno geeft aan dat de documentaire een nieuw soort ondernemersverhaal vertelt. "Het echtpaar is er echt helemaal voor gegaan en toont aan dat het loont om de oplossing in de natuur te zoeken", aldus Onno.

Voor meer informatie: [email protected], www.dansenmetgehoorndedames.nl