Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim baan voor bioplastics dankzij Europese plannen

Binnen de Europese Unie gaan stemmen op om het gebruik van milieuvervuilende plastic draagtassen te ontmoedigen. Vooral de dunne, gratis wegwerptasjes zijn velen een doorn in het oog. Per jaar gebruikt de gemiddelde Europeaan zo’n 200 draagtasjes. Vaak blijft het bij één keer gebruiken, en juist deze tasjes komen bovengemiddeld vaak in de natuur terecht. Een van de geopperde plannen om het gebruik van dit soort tasjes te verminderen, is ze niet meer gratis weg te geven.


Bioplastic draagtasjes zijn het alternatief

Het zal duidelijk zijn dat Bio4Pack als leverancier van sustainable verpakkingen en draagtasjes een groot voorstander is van de voorstellen. "We moeten zuinig zijn met de nog resterende fossiele grondstoffen, maar ook goed kijken naar de manier waarop we omgaan met kunststoffen in het milieu", aldus Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack. "We hebben maar één aarde. Daarom is het goed dat we een volwaardige vervanger voor de plastic wegwerptasjes kunnen aanbieden, in de vorm van volledig composteerbare draagtasjes op basis van zetmeel en mais. Zo hoeven consumenten niets in te leveren op het gebied van gemak en doen we ook geen aanslag op fossiele grondstoffen. De Bio4Pack wegwerptasjes zijn immers vervaardigd van grondstoffen die ieder seizoen weer in de natuur groeien. Bovendien wordt met het gebruik van de composteerbare draagtasjes van Bio4Pack de CO2-uitstoot verminderd. Door de draagtasjes na gebruik in de groene container weg te werpen, creëren we compost voor nieuwe grondstof."

Bioplastic zijn iets duurder maar kosten minder

"Hoewel de prijs van bioplastic draagtassen de laatste jaren sterk is gedaald en milieuvervuilende plastic draagtassen in prijs zijn gestegen, zijn tassen van bioplastic nog steeds iets duurder", aldus Patrick. "Maar in de wetenschap dat we met bioplastics een toekomst creëren die onmogelijk is wanneer we doorgaan met de consumptie van fossiele grondstoffen, kunnen we gerust stellen dat bioplastics uiteindelijk minder kosten."


Bio4Pack heeft de toekomst

Bio4Pack is een ervaren speler op de markt van sustainable verpakkingen en draagtassen. De onderneming biedt een ruim assortiment. Alle producten dragen het vignet 'composteerbaar', als bewijs dat ze voldoen aan de strenge internationale normen voor composteerbaarheid. Gebruikers hebben zo de zekerheid van een hoogwaardig én milieuvriendelijk product.

Wilt u meer informatie over de producten van Bio4Pack en de visie van Patrick Gerritsen op een sustainable verpakkingswereld? Neem dan contact op met:

Patrick Gerritsen
Bio4Pack
+31 616121843
[email protected]
www.bio4pack.com
Publicatiedatum: